Κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή στατικής ιστοσελίδας

κατασκευή ιστοσελίδων

Τι είναι καλύτερο η κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή στατικής ιστοσελίδας; Ανάλογα με το αντικείμενο και την ηλεκτρονική προβολή που επιθυμεί η κάθε επιχείρηση γίνεται η επιλογή ανάμεσα σε στατική και δυναμική ιστοσελίδα.

Τι είναι η δυναμική ιστοσελίδα;

Μια δυναμική ιστοσελίδα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητές από μια στατική ιστοσελίδα. Στην περίπτωση αυτή ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή (πρόγραμμα) και όχι για ένα απλό αρχείο HTML με CSS.

Συνήθως, οι δυναμικές ιστοσελίδες, χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων όπου αποθηκεύουν πληροφορίες και αντλούν το περιεχόμενο τους από αυτήν, ανάλογα με το τι ζητάει ο χρήστης ή ο επισκέπτης. Το WordPress και στην πιο απλή μορφή του είναι μια δυναμική ιστοσελίδα. Το πλεονέκτημα που έχει μια δυναμική ιστοσελίδα είναι οι άπειρες δυνατότητες που μπορεί να έχει.

Τι είναι η στατική ιστοσελίδα;

Μια στατική ιστοσελίδα αποτελείται κύριος από αρχεία HTML & CSS. Δεν επικοινωνεί με βάση δεδομένων,  το περιεχόμενο εμφανίζεται ίδιο σε όλους τους επισκέπτες – χρήστες και δεν μπορεί να εκτελέσει αυτοματοποιημένες διεργασίες. Η ανανέωση δεν γίνεται εύκολα και απαιτεί γνώσεις HTML και CSS. Το πλεονέκτημα που έχει μια στατική ιστοσελίδα είναι πως ο όγκος τον αρχείων είναι πολύ μικρός.

Στην πράξη ποιά είναι η ιδανική λύση για μια επιχείρηση;

Δεν υπάρχει μια απάντηση! Εξαρτάται από το τι θέλουμε να πετύχουμε. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Παράδειγμα 1: Σε μια ιστοσελίδα που δεν σκοπεύουμε να ανανεώνουμε το περιεχόμενο της και δεν έχουμε απαιτήσεις ως προς τη γενικότερη λειτουργία της, τότε η κατασκευή στατικής ιστοσελίδας είναι η καλύτερη λύση.

Παράδειγμα 2: Αν θέλουμε να αλλάζουμε εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας καθώς και να εκτελούμε διάφορες διεργασίες όπως την προβολή προτεινόμενων άρθρων, τότε η καλύτερη λύση είναι η κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή μιας custom εφαρμογής.

Η στατική ιστοσελίδα είναι πιο οικονομική λύση από μια δυναμική ιστοσελίδα;

Όχι! Η τιμή για την κατασκευή στατικής ιστοσελίδας είναι ίση με μια τυπική και απλή κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας. Αν το πάμε με το κριτήριο “Σχέση τιμής-απόδοσης – value-for-money” τότε μια δυναμική ιστοσελίδα είναι μονόδρομος.

Αν σας ενδιαφέρει το SEO για την ιστοσελίδα σας δείτε εδώ.

5/5
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on skype
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Διαβάστε Επίσης

Google Adwords
Digital Marketing

Τι είναι το SEO και τo Google Adwords;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για την ψηφιακή προβολή μιας ιστοσελίδας, καθώς και μερικά παραδείγματα. Tι είναι το SEO (search engine optimization); Είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, το περιεχόμενο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας ιστοσελίδας,

directory-1161965_1280
Digital Marketing

Τι είναι καλύτερο για το SEO Greeklish vs Ελληνικά URL

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Greeklish vs Ελληνικά, Empire vs Rebels; Batman vs Joker; DC vs Marvel; Σουβλάκι vs Πίτσας; μέσα στο άρθρο αναλύουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή και γιατί.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η Enter-GWD δημιουργεί την καλύτερη διαδικτυακή εικόνα για την επιχείρηση σας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο. Επίσης μπορείτε να μας καλέσετε στο 211 400 80 28.