Κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή στατικής ιστοσελίδας

δυναμικής-ιστοσελίδας-ή-στατικής-ιστοσελίδας

Τι είναι καλύτερο η κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή στατικής ιστοσελίδας; Ανάλογα με το αντικείμενο και την ηλεκτρονική προβολή που επιθυμεί η κάθε επιχείρηση γίνεται η επιλογή ανάμεσα σε στατική και δυναμική ιστοσελίδα.

Τι είναι η δυναμική ιστοσελίδα;

Μια δυναμική ιστοσελίδα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητές από μια στατική ιστοσελίδα. Στην περίπτωση αυτή ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή (πρόγραμμα) και όχι για ένα απλό αρχείο HTML με CSS.

Συνήθως, οι δυναμικές ιστοσελίδες, χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων όπου αποθηκεύουν πληροφορίες και αντλούν το περιεχόμενο τους από αυτήν, ανάλογα με το τι ζητάει ο χρήστης ή ο επισκέπτης. Το WordPress και στην πιο απλή μορφή του ειναι μια δυναμική ιστοσελίδα. Το πλεονέκτημα που έχει μια δυναμική ιστοσελίδα είναι οι άπειρες δυνατότητες που μπορεί να έχει.

Τι είναι η στατική ιστοσελίδα;

Μια στατική ιστοσελίδα αποτελείται κύριος από αρχεία HTML & CSS. Δεν επικοινωνεί με βάση δεδομένων,  το περιεχόμενο εμφανίζεται ίδιο σε όλους τους επισκέπτες – χρήστες και δεν μπορεί να εκτελέσει αυτοματοποιημένες διεργασίες. Η ανανέωση δεν γίνεται εύκολα και απαιτεί γνώσεις HTML και CSS. Το πλεονέκτημα που έχει μια στατική ιστοσελίδα είναι πως ο όγκος τον αρχείων είναι πολύ μικρός.

Στην πράξη ποιά είναι η ιδανική λύση για μια επιχείρηση;

Δεν υπάρχει μια απάντηση! Εξαρτάται από το τι θέλουμε να πετύχουμε. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Παράδειγμα 1: Σε μια ιστοσελίδα που δεν σκοπεύουμε να ανανεώνουμε το περιεχόμενο της και δεν έχουμε απαιτήσεις ως προς τη γενικότερη λειτουργία της, τότε η κατασκευή στατικής ιστοσελίδας είναι η καλύτερη λύση.

Παράδειγμα 2: Αν θέλουμε να αλλάζουμε εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας καθώς και να εκτελούμε διάφορες διεργασίες όπως την προβολή προτεινόμενων άρθρων, τότε η καλύτερη λύση είναι η κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας ή μιας custom εφαρμογής.

Η στατική ιστοσελίδα είναι πιο οικονομική λύση από μια δυναμική ιστοσελίδα;

Όχι! Η τιμή για την κατασκευή στατικής ιστοσελίδας είναι ίση με μια τυπική και απλή κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας. Αν το πάμε με το κριτήριο «Σχέση τιμής-απόδοσης – value-for-money» τότε μια δυναμική ιστοσελίδα είναι μονόδρομος.

Αν σας ενδιαφέρει το SEO για την ιστοσελίδα σας δείτε εδώ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on skype
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας. Είναι δωρεάν!

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να κάνεις απεγγραφή.
Μάθε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου.

Διαβάστε Επίσης

Κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress
Κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress

Το WordPress είναι ένα CMS ( Content Management System – Σύστημα Διαχείρισης περιεχόμενου). Με απλά λόγια, είναι ένα λογισμικό βασισμένο στην PHP που μας επιτρέπει να ανεβάζουμε και να διαχειριζόμαστε το υλικό …

Περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η Enter-GWD δημιουργεί την καλύτερη διαδικτυακή εικόνα για την επιχείρηση σας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Περισσότερα..