Κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων σε 5 φάσεις

κατασκευή ιστοσελίδας

Τι σημαίνει κατασκευή ιστοσελίδων;

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε αναλυτικά όλα τα βήματα για την κατασκευή ιστοσελίδων, πως επιλέγουμε την κατάλληλη πλατφόρμα για το κάθε project και πως η Enter GWD μέσα από όλη τη διαδικασία σας παραδίδει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, καθώς και την διαδικασία τιμολόγησης. 

Συλλογή δεδομένων – αναγκών για την κατασκευή ιστοσελίδων

Υποθέτουμε ότι μας αναθέτουν την κατασκευή ιστοσελίδας για ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που βρίσκεται στα Βριλήσσια. Το πρώτο βήμα είναι να αναλύσουμε σε πιο κλάδο ακριβώς απευθύνεται ο πελάτης και αν ξέρει το αντίστοιχο target group (κοινό) που θέλει να στοχεύσει.

Σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες δεν γνωρίζουν το σωστό target group (κοινό) για την επιχείριση τους. Ας υποθέσουμε πως το αρχιτεκτονικό γραφείο εξειδικεύεται στις ανακαινίσεις σπιτιών,  ανακαινίσεις γραφείων και διαμερισμάτων. Το ιδανικό target group (κοινό) είναι άτομα που έχουν ακίνητα και θέλουν να τα διαθέσουν για AirBnB, ενοικίαση ή και πώληση.

Συλλογή δεδομένων – αναγκών για την κατασκευή ιστοσελίδων

Μεσίτες – Μεσιτικά γραφεία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμίσουν το χώρο τους,  καθώς και άτομα που θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους.

Θεωρούμε ότι ο πελάτης έχει ήδη προβεί στην αγορά ενός Domain name.

Επιλογή των σωστών εργαλείων για την κατασκευή ιστοσελίδων

Για την κατασκευή ιστοσελίδας ενός project όπως του αρχιτεκτονικού γραφείου, η καλύτερη επιλογή είναι το WordPress.  Από πρόσθετα (plugin) θα χρειαστούμε τα Revolution Slider, Wordfence, PostSMTPCPT UI, ACF και το WPForms. Για το θέμα (theme) είναι καλύτερα να το αναπτύξουμε και να το σχεδιάσουμε από την αρχή.

Γιατί επιλέξαμε τα παραπάνω εργαλεία για την κατασκευή της ιστοσελίδων;

Όλα τα εργαλεία έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό. Δεν επιβαρύνουμε την ιστοσελίδα με περιττά πρόσθετα και λειτουργίες.

Γιατί το WordPress;
Μας χαρίζει την ευελιξία και την ασφάλεια που χρειαζόμαστε. Είναι ένα από τα καλύτερα και ευκολότερα εργαλεία διαχείρισης περιεχόμενου (CMS).

Γιατί το Revolution Slider; 
Το Revolution Slider είναι ένα ισχυρό εργαλείο προβολής εικόνων. Μας επιτρέπει να προβάλουμε εικόνες με υψηλή ανάλυση μέσα από Slider και Carousel.

Γιατί το Wordfence;
Είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια της ιστοσελίδας και από τα πιο αξιόπιστα προσθετά (plugin). Η επιλογή του σχεδόν μονόδρομος σε κάθε project με WordPress.

Γιατί το PostSMTP;
Το PostSMTP είναι υπεύθυνο για την καλύτερη λειτουργία των email που στέλνονται μέσα από τις φόρμες επικοινωνίας που διαθέτει η ιστοσελίδα μας.

Γιατί το CPT UI και ACF;
Το CPT UI και το ACF θα μας βοηθήσουν στο να στήσουμε και να φέρουμε τα Custom Post Type (Τύποι άρθρων) στα μετρά μας. π.χ. Το portfolio θα στηθεί εξ ολοκλήρου πάνω σε αυτά τα δύο πρόσθετα (Plugin). Έτσι θα είναι 100% διαχειρίσιμα και από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Γιατί το WPForms;
Το WPForms είναι εργαλείο που μας βοηθάει να σχεδιάσουμε και να στήσουμε φόρμες επικοινωνίας.

Γιατί custom θέμα (theme); 
Η επιλογή ενός έτοιμου θέματος προϋποθέτει συμβιβασμούς ως προς την εμφάνιση και ίσως να φορτώνει τη σελίδα μας με περισσότερα εργαλεία από αυτά που χρειαζόμαστε. Η καλύτερη επιλογή είναι η δημιουργία custom θέματος, πολύ πιο ελαφρύ και χωρίς περιορισμούς ως προς τον σχεδιασμό και τις δυνατότητες.

Ανάπτυξη και σχεδίαση ιστοσελίδας

Αφού έχουμε όλο το υλικό για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας κείμενα, φωτογραφίες, δομή κεντρικού μενού περιήγησης και έχουμε και όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε από πρόσθετα (plugin) και θέμα (theme), περνάμε στη φάση της ανάπτυξης και του σχεδιασμού.

Φάση 1: Σχεδιασμός θέματος
Σχεδιάζουμε το θέμα και τις λειτουργίες της ιστοσελίδας βάσει των προδιαγραφών που έχουμε θέσει μαζί με τον πελάτη. Επιλέγουμε ποια χρωματική παλέτα θα εφαρμοστεί, γραμματοσειρά και τον κεντρικό σχεδιασμό σελίδων, portfolio, άρθρων.

Φάση 2: Παρουσίαση DEMO
Μέτα την εισαγωγή του περιεχομένου και έχοντας καταλήξει στον κεντρικό σχεδιασμό, γίνετε παρουσίαση της ιστοσελίδας στον πελάτη. Σε περίπτωση αλλαγών πραγματοποιούνται όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες, ειδάλλως περνάμε στην επόμενη φάση.

Φάση 3: Εκπαίδευση διαχείρισης περιεχόμενου
Έχοντας σχεδόν τελειώσει το στήσιμο της ιστοσελίδας καλούμε ένα ή περισσότερα μέλη της επιχείρησης για να εκπαιδευτούν στη διαχείριση της ιστοσελίδας. Θα μάθουν να ανεβάζουν άρθρα, φωτογραφίες, να επεξεργάζονται τις σελίδες και να προσθέτουν και υλικό στο portfolio τους.

Φάση 4: Παρουσίαση και παράδοση ιστοσελίδας
Έχοντας ολοκληρώσει και οριστικοποιήσει τυχόν αλλαγές, παρουσιάζουμε την ιστοσελίδα στον πελάτη για τυχόν αλλαγές ή παρατηρήσεις. Αν δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές τότε ενεργοποιούμε την ιστοσελίδα στο κοινό και με αυτό τον τρόπο κλείνουμε το project.

Χρόνος παράδοσης και εκτιμώμενο κόστος

Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης έργου είναι 10 με 25 εργάσιμες ημέρες.
Το κόστος για την κατασκευή ιστοσελίδας υπολογίζεται περίπου στα 650€ έως και 1200€.
Η εκπαίδευση διαχείρισης περιεχόμενου είναι δωρεάν έως και για 2 άτομα.
Η φιλοξενία αν γίνει σε εμάς θα είναι 1 χρόνος δωρεάν από την μέρα που παραδώσαμε την ιστοσελίδα.
6 μήνες δωρεάν τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη περιεχομένου
Στο κόστος δεν περιέχονται τα πρόσθετα.

– RevolutionSlider κοστίζει 25€
– ACF κοστίζει από 0€ έως 25€
– WPForm κοστίζει 40€ το χρόνο

Αν σας ενδιαφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα για την ιστοσελίδα σας δείτε εδώ

5/5

Διαβάστε Επίσης

directory-1161965_1280
Digital Marketing

Τι είναι καλύτερο για το SEO Greeklish vs Ελληνικά URL

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Greeklish vs Ελληνικά, Empire vs Rebels; Batman vs Joker; DC vs Marvel; Σουβλάκι vs Πίτσας; μέσα στο άρθρο αναλύουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή και γιατί.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η Enter-GWD δημιουργεί την καλύτερη διαδικτυακή εικόνα για την επιχείρηση σας.